Γίγαντες με φέτα

Γίγαντες με φέτα

Εκτέλεση: 

  1. Από την προηγουμένη μουσκεύουμε τους Ελέφαντες Γίγαντες Πρεσπών σε μπόλικο νερό με 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής. Την επομένη ξεπλένουμε πολύ καλά. Βράζουμε τους Ελέφαντες Γίγαντες Πρεσπών με καθαρό νερό για 30΄. Τους στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

  2. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, άνηθο, μαϊντανό, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Τ’ ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Σε λαδωμένο μακρόστενο πυράντοχο σκεύος ή στρογγυλό 32 ή 34 εκ. ταψί στρώνουμε τους γίγαντες και τα μυρωδικά. Καλύπτουμε με μία στρώση ψιλοκομμένες ντομάτες ή τον Πολτό Τομάτας Santo.

  3. Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε το φαγητό με το Παρθένο Ελαιόλαδο Επιδαύρου και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.

  4. Προαιρετικά: Σε κάθε μερίδα μας βάζουμε στο πάνω μέρος ένα μεγάλο κομμάτι Φέτα Μυτηλήνης δοχείου Κατσικίσια