Τρίβουμε τις 4 από τις 6 ντομάτες (είτε στο χέρι, είτε στο multi). Αφήνουμε σε ένα μπολ το μίγμα από τις ντομάτες.
Έπειτα πλένουμε, καθαρίζουμε, ξεσποριάζουμε τις πιπεριές και τις τρίβουμε μαζί με τις 1-2 ντομάτες που κρατήσαμε. Τις πολτοποιούμε και μεταφέρουμε στο μπολ.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το τριμμένο σκόρδο-βασιλικό και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας και σωτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Αδειάζουμε το μίγμα του μπολ μας μαζί με τη Βιολογική Ρίγανη Τριμμένη Σάμου, το κύμινο, τη ζάχαρη, βάζουμε αλάτι πιπέρι και σκεπάζουμε για μισή ώρα περίπου έως ότου δέσει η σάλτσα μας.
Μόλις δέσει η σάλτσα, αδειάζουμε σε ένα μπολ τα Βιολογικά Αυγά Δομοκού, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα με μία κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς έως να ψηθούν τα αυγά και να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό κίτρινο-λευκό τους χρώμα.