Πένες με πέστο και παρμεζάνα

Πένες με πέστο και παρμεζάνα

Υλικά:


Εκτέλεση: 

  1. Βράζουε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και τις σουρώνουμε. Κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό τους.

  2. Έπειτα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο: Βάζουμε όλα τα παραπάνω σε ένα μπλέντερ και το ½ φλιτζάνι νερό που κρατήσαμε στο από τις πέννες και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

  3. Βάζουμε τα μακαρόνια πίσω στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο και ανακατεύετουμε. Πασπαλίζουμε τις πένες με επιπλέον παρμεζάνα τριμμένη.