Μια ιστορία...παράδοση

Ήταν αρχές του 1920 όταν ο μπάρμπα Γιάννης Τσακανίκας άνοιξε το φημισμένο κατάστημα Τσακανίκα με παραδοσιακά προϊόντα στην Καλλιθέα (Χαροκόπου 67). Οραματίστηκε και κατάφερε να φέρει στα τραπέζια των Αθηναίων τα καλύτερα παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της Ελληνικής γης.

Ως πρωτοπόρος για την εποχή του, εφάρμοσε τη διανομή σε κάθε γειτονιά μοιράζοντας το ΣΙΛΙΒΡΙΑΝΟ γιαούρτι πόρτα-πόρτα. Σήμερα διανύοντας το έτος 2020, τα καταστήματα Τσακανίκα είναι από τα πιο γνωστά και παλιά καταστήματα της Αθήνας για ένα και μόνο λόγο.

Συνεχίζουμε το όραμα του μπάρμπα Γιάννη, δηλαδή, προσφέρουμε παραδοσιακά προϊόντα με σεβασμό στην υγεία και το πορτοφόλι των πελατών μας. Σε εμάς θα βρείτε φρέσκο παραδοσιακό γιαούρτι, αγνό τυρί, φρέσκο ανθότυρο (μυζήθρα), χειροποίητα ζυμαρικά, γευστικά παξιμάδια, φρέσκα αλλαντικά, λαχταριστά γλυκά κουταλιού και ότι μπορείτε να φανταστείτε.

Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας και να θυμόμαστε πάντα πως η καλή υγεία μας βασίζεται στην σωστή υγιεινή παραδοσιακή διατροφή του τόπου μας και όχι στα τυποποιημένα γεμάτα συντηρητικά και αμφίβολης προελεύσεως τρόφιμα, που στο βωμό του κέρδους μας έχουν επιβάλλει οι πολυεθνικές εταιρείες.

Οι επιλογές των προϊόντων μας γίνονται με πολύ αυστηρά κριτήρια και με πολύ αγάπη και μεράκι γι' αυτό που με χαρά σας προσφέρουμε. Σας ευχαριστούμε που επί 100 χρόνια μας επιλέγετε και μας προτιμάτε και δεσμευόμαστε ότι παρά την τεχνολογία, τις εξελίξεις και τον σκληρό ανταγωνισμό, εμείς θα συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε υγιεινά παραδοσιακά προϊόντα γιατί το αξίζετε.