Σκιουφιχτά με απάκι και γραβιέρα

Σκιουφιχτά με απάκι και γραβιέρα

Υλικά:

Εκτέλεση: 

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετουμε.
  2. Ρίχνουμε μέσα το Βούτυρο Κατσικίσιο Ερίφι χωρίς να το ζεματίσουμε και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το Παρθένο ελαιόλαδο Επιδαύρου και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι,τις Λιαστές Ντομάτες με Λάδι Οι Γουμένισσες, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το θυμάρι.
  4. Μόλις μαραθούν τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
  5. Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο ακόμη Παρθένο ελαιόλαδο Επιδαύρου για να σοτάρουμε το απάκι μόνο του, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
  6. Ρίχνουμε ξανά τα λαχανικά στο τηγάνι μαζί με το απάκι, να δέσουν οι γεύσεις, και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέσα με τα μακαρόνια.
  7. Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά με μπόλικο τριμμένο Γραβιεράκι Παλαιωμένο Κρήτης Βολτυράκη. Καλή όρεξη!